В отговор на растящия пазарен интерес към открити, прозрачни интериори и лесен сезонен достъп до външните пространства, “Петростил” ООД предлага собствена система от плъзгащи се стъклени стени (SGW) на конкурентни цени. Където са необходими по-нестандартни решения, прилагаме и системата (MSW) на немската компания GEZE Gmbh.

Стъклото може да участва активно в интериора в различни конфигурации. Подвижните преградни стени, имащи двойна функция, разделят големите помещения на по-малки функционални пространства, но заедно с това осигуряват светлина и усещане за простор. С тях се гарантира комфорт, удобство и естетически ефект в интериора.

SGW е плъзгаща система , която се монтира лесно и бързо. Единственото необходимо условие е надеждна конструкция – съществуваща или изградена допълнително към горната част на помещението. Това условие е задължително, тъй като тежестта на стъклата се носи единствено от горната релса на системата. По този начин отделните стъклени панели се движат свободно и леко, без да се уврежда съществуващата подова настилка. Техническите характеристики позволяват отделните елементи да са с максимални размери: височина – 3000 mm, широчина – 1000 mm, тегло – до 100 kg. Това е напълно достатъчно за стандартни и масови случаи на преграждане.

Където е необходимо, “Петростил” ООД предлага и изключително ефективната немска система MSW. При нея принципите на действие са същите, но се увеличават вариантите на отваряне и максимално допустимите параметри на едно крило : височина – 3500 mm, широчина – 1500 mm, тегло – до 150kg.

И при двете предлагани системи, плъзгащите се панели се събират в единия или в другия край на помещението – последователно застават на специално изграден паркинг. Един от панелите може да бъде монтиран така, че да играе допълнително и роля на врата с единична функция, отваряща се навътре, навън или в двете пососки. На практика и в двете системи се постига 100 % откритост на светлия отвор.

Стъклените панели задължително се изработват от закалено-обезоапсено стъкло с дебелина 10 mm. То може да бъде напълно прозрачно, матирано или в различни цветови решения, в зависимост от желанието на клиента.

Носещата релса, монтирана към тавана може успешно да бъде прикрита с продуктите на “Knauf” или други декоративни материали.

 

Имате въпроси, или имате нужда от съвет, ние ще ви помогнем да вземете най-доброто решение.
Свържете се с нас по телефон или по email.

Разгледайте нашите продукти

 

 

Други продукти от стъкло можете да видите в секция “Галерия“.